Steeds meer Vlamingen laten zich schrappen uit doopregister

Post to Twitter

Vorig jaar hebben 1827 Vlamingen zich uit het doopregister laten schrappen. Dat is drie keer meer dan in 2009, voor de affaire Roger Vangheluwe losbarstte. De trend zet zich ook de jongste weken voort, bevestigen de bisdommen.
Elke dag keren vijf Vlamingen de Kerk de rug toe. Het aantal ontdopingen ligt weliswaar een stuk lager dan in 2010 – met 6382 uitschrijvingen – maar het ongenoegen in Vlaanderen is nog niet uitgedoofd.

Lees het volledige artikel op de website van Gazet van Antwerpen

Persoonlijke noot

De Kerk laat blijkbaar uitschijnen dat het aantal ontdopingen nogal meevalt… een 5-tal per dag.

Sinds eind september 2010 tot op vandaag werd het ontdopingsformulier op www.ontdoping.be ondertussen bijna 2000 keer ingevuld en verstuurd.
Ik ga er van uit dat slechts een minderheid deze website gebruikt. Die cijfers kunnen dus onmogelijk kloppen en liggen veel hoger.

Post to Twitter

2 thoughts on “Steeds meer Vlamingen laten zich schrappen uit doopregister

  1. Sloeber

    Ik heb op 4 juli een brief gestuurd. Rond 16 juli (datum stempel) kreeg ik een brief terug. Geen spijt van deze beslissing, maar ik kreeg tegenstand uit mijn familie (wat doe je wanneer je iemand leert kennen die absoluut voor de kerk wil trouwen, ga je nog komen naar mijn katholieke begrafenis, ga je wel de begrafenis van je ouders regelen/ respecteren,…?). Ik ben volgens hen fout.Het is pijnlijk dat West-Vlaanderen nog altijd verzuild blijkt.

    Reply
  2. M.Bauwens

    Nu blijkt dat moordenaars met open armen worden ontvangen bij katholieke geloofsgemeenschappen,wil ik mij laten ontdopen.Ik wil geen deel meer uitmaken van een bende huichelaren.Ik raad iedereen aan hetzelfde te doen als ze niet akkoord gaan met wat er gebeurt nu.

    Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>